Taxatie Informatie

Om een idee te krijgen van wat wij precies doen, presenteren wij u alle Taxatie Informatie. Wij willen u bij Taxatie Delft graag op de hoogte stellen van wat er allemaal bij een taxatie komt kijken. Daarnaast zult u beter in staat zijn het taxatierapport te lezen wanneer u enige kennis over taxaties bezit. Naar onze klanten willen wij altijd zoveel mogelijk transparantie en helderheid uitstralen. Dit is dan ook de reden dat wij u graag informeren over hoe het taxatieproces er precies uitziet. Hieronder kunt u de onderwerpen met betrekking tot Taxatie Informatie vinden die wij als meest belangrijk beschouwen op het moment dat u een taxatierapport beter wilt leren lezen.

Wat is een taxatie?

De waarde van een woning, bedrijfspand of ander object wordt bepaald tijdens een taxatie. Onze taxaties worden uitgevoerd door onafhankelijke taxateurs die erkend zijn en weten waar ze het over hebben. Op het moment dat u een object bijvoorbeeld wilt verkopen of verzekeren is het belangrijk om deze te laten taxeren.  Meer informatie over wat een taxatie is.

Informatie over het taxatierapport

In het taxatierapport kunt u een aantal belangrijke gegevens over de taxatie van uw woning vinden. Wat de waarde van uw woning is staat bijvoorbeeld in het taxatierapport. Wanneer u een financiële instelling om een dienst vraagt kan dit heel belangrijk zijn. Dit zou bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek kunnen zijn. Ook wanneer u bijvoorbeeld een huis wilt kopen of verkopen kan een taxatie handig zijn. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te onderhandelen over de prijs.

Over de bouwkundige staat van de woning wordt echter nooit iets gezegd in het taxatierapport. Alleen over de onderhoudsstaat van de woning zegt het rapport iets. Op het moment dat u ook graag meer over de bouwkundige staat van de woning zou willen weten dan kunt u een speciaal onderzoek laten uitvoeren.  Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u een taxatie nodig zou kunnen hebben. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden van wanneer u een taxateur nodig zou kunnen hebben:

 •         Tijdens het verdelen van bezittingen
 •         Wanneer u in een echtscheiding zit
 •         Wanneer u uw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
 •         Wanneer u een huis koopt of verkoopt
 •         Als u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde
 •         Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek

Meer informatie over de redenen voor een taxatie.

Informatie over soorten taxaties

Een taxateur taxeert over het algemeen niet enkel huizen en bedrijfspanden. Er is een taxatie uit te voeren voor veel verschillende soorten objecten. Het kan echter per object verschillen wat het doel van de taxatie is. Er wordt bij Taxatie Delft enkel gefocust op het specialisme, namelijk de taxatie van huizen en bedrijfspanden. Er zijn vele verschillende redenen waarom mensen een taxatie laten uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld een taxatie laten uitvoeren wanneer u een hypotheek wilt afsluiten, wanneer u een woning gaat kopen of verkopen of wanneer u een bepaalde waarde aan de Belastingdienst moet doorgeven. Los van het doel van de taxatie is het uiteraard altijd van belang dat de taxatie op een betrouwbare en onafhankelijke manier wordt uitgevoerd.  Meer informatie over de soorten taxaties.

Taxatie woonhuis

Er staat in het taxatierapport precies wat uw woning waard is. Om hypotheekverstrekkers de waarde van uw woning te kunnen garanderen is het taxatierapport altijd noodzakelijk. De taxatie wordt bij Taxatie Delft altijd door een deskundige en erkende taxateur uitgevoerd. Meer informatie over de taxatie van een woonhuis.

Taxatie bedrijfspand

Het is essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is wanneer u een kloppende balans wilt maken voor uw bedrijf. Het laten uitvoeren van een taxatie van uw bedrijfspand is in de meeste gevallen verstandig of zelfs noodzakelijk. De taxatie van uw bedrijfspand is daarnaast in de meeste gevallen verplicht. Meer informatie over de taxatie van een bedrijfspand.

Informatie over verschotten

De extra kosten die een taxateur kan maken bij de taxatie van een huis worden ook wel verschotten genoemd. Er zijn een aantal redenen waarom de taxateur deze kosten maakt. Hij moet bijvoorbeeld informatie bij het kadaster opvragen. Ook moet er worden onderzocht of de waarde van het huis kan worden beïnvloed door externe factoren. Meer informatie over de verschotten.

Informatie over keurmerken taxatie

Er zijn verschillende Taxatie Keurmerken. Meer informatie over de keurmerken.

Taxatie begrippen

Taxatie begrippen kunnen soms verwarring veroorzaken, maar Taxatie Delft heeft voor u een overzicht van de begrippen met een duidelijke uitleg. Meer informatie over de begrippen.

Meer Taxatie Informatie

U heeft niet gevonden waar u naar zocht? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag met plezier.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*