Informatie over Delft

Delft ook wel Prinsenstad genoemd, is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De stad is vernoemd naar een gegraven waterloop genaamd de ‘Delf’. Aan het begin van 2016 telde de stad ruim 100.000 inwoners. De stad is onderverdeeld in dertien wijken. Het centrum van de stad staat bekend om zijn historie die ruim te bewonderen is in meerdere musea. De binnenstad vormde door zijn ligging eeuwenlang een belangrijk marktcentrum. De monumentale gebouwen, zoals het Stadhuis, het Meisjeshuis en het Kruithuis zijn echte kenmerken van de stad.

Historie van Delft

Van de Delftse cultuurhistorie is vandaag de dag nog veel terug te vinden. Zo heeft u vast wel eens van de in Delft geboren schilder Johannes Vermeer of Delfts Blauw gehoord. Delfts Blauw komt voort uit de tijd van de VOC, dit was tevens ook de tijd waarin Johannes Vermeer zijn beroemde schilderijen schilderde. In het begin van de 16e eeuw kwamen veel Vlaamse aardewerkers naar Delft en legden zij de basis voor de later geroemde Delftse aardewerkindustrie. Rond het midden van de 17e eeuw kregen de Nederlandse plateelwerkers toegang tot Chinees porselein, dit werd destijds veel vervalst.

Het is een stad waarin innovatie en vernieuwing belangrijke speerpunten zijn. De stad heeft mede door zijn technische universiteit en andere instellingen het karakter van een ware kennisstad. De Botanische Tuin van de TU Delft waar ‘technische planten’ te zien zijn en Science Centre Delft zijn prachtige locaties voor een dagje uit en kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen binnen technologie van eigen bodem.

Nieuw treinstation

In 2015 opende Delft haar nieuwe treinstation wat moest zorgen voor een verbeterde verbinding met de omgeving. De hal van het station is ontworpen door Mecanoo Architecten. De perrons zijn ondergronds te vinden. Ook is hier ongeveer tegelijkertijd het nieuwe stadskantoor geopend.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*