Redenen Voor Een Taxatie

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u een taxatie nodig zou kunnen hebben. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden van wanneer u een taxateur allemaal nodig zou kunnen hebben:

 •         Tijdens het verdelen van bezittingen
 •         Wanneer u in een echtscheiding zit
 •         Wanneer u uw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
 •         Wanneer u een huis koopt of verkoopt
 •         Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek
 •         Als u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde

Het kopen van een huis

De eerste stap bij het kopen van een huis is door een hypotheekadviseur laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen. Wanneer u dit weet kunt u op zoek gaan naar een woning in uw prijscategorie. Deze kunt u vervolgens laten taxeren. Hierdoor kunt u een betere beslissing maken voor een woning. U kunt namelijk een helderder beeld krijgen van het verschil tussen de vraagprijs en de waarde door middel van een taxatie. Op deze manier kunt u beter vaststellen of de woning wel aan uw verwachtingen voldoet.

Het aanvragen van een hypotheek

Wanneer u bij het aanvragen van een hypotheek over een taxatierapport beschikt, is dit vaak een enorm voordeel. Door middel van een onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport kunt u uw hypotheekverstrekker namelijk zekerheid bieden. Dat de desbetreffende woning met zekerheid een bepaalde waarde heeft, is de zekerheid die de hypotheekverstrekker hiermee krijgt. De hypotheekverstrekker kan u op deze manier met een gerust hart een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

U moet zich realiseren dat u eigenlijk een bepaalde waarde naar iemand anders overdraagt op het moment dat u een woning naar iemand anders wil overdragen. Daarom moet u een bepaald percentage belasting betalen over de waarde die u overdraagt. Door middel van een taxatierapport kunt u een beter beeld krijgen van het bedrag dat u moet betalen.

Successierechten

Successie is een vorm van belasting die over een erfenis geheven wordt. Er wordt aan de belasting doorgegeven wat de waarde van de desbetreffende woning is wanneer u bijvoorbeeld een woning erft. De waarde van de woning wordt op zo’n moment bepaald door middel van een onafhankelijke taxatie.

Meer informatie

Niet genoegen redenen voor een taxatie? Of wil u graag meer informatie over taxaties? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*