Taxatie keurmerken

Taxatie Delft vindt het belangrijk dat u weet waar de verschillende taxatiekeurmerken voor staan. Daarom kunt u op deze pagina meer informatie vinden over welke verschillende taxatie keurmerken er in de taxatiebranche van kracht zijn:

Stichting VastgoedCert

Een van de taxatie keurmerken is Stichting VastgoedCert. Stichting VastgoedCert is al sinds 2004 het kwaliteitsregister van taxateurs. Om bij VastgoedCert ingeschreven te mogen staan moeten taxateurs aan hoge eisen voldoen. VastgoedCert kan op deze manier taxateurs van uitstekende kwaliteit garanderen. Het is verstandig om voor een geregistreerde taxateur te kiezen aangezien er geen wettelijke beëdiging voor taxateurs bestaat. Het is namelijk zo dat iedereen zich vooralsnog taxateur mag noemen. In de meeste gevallen is het belangrijk dat de taxatie van hoge kwaliteit is, aangezien u voor het taxeren van een woning meestal veel geld betaalt.

Uit de voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ is Stichting VastgoedCert voortgekomen.

Register Vastgoed Taxateurs

RVT is een voorbeeld van een branchevereniging van taxateurs. Om ervoor te zorgen dat er kwalitatief sterke taxatierapporten worden geleverd door alle aangesloten taxateurs wordt deze branchevereniging ingezet. RVT-taxateurs kunnen over het algemeen goed bepalen wat de invloed van externe factoren op de waarde van uw woning is aangezien zij een goede kennis hebben over de wijken en de regio waarin zij taxeren. Door een RVT taxateur kan altijd precies worden uitgelegd op welke manier de waarde van uw woning is bepaald. Daarnaast is een RVT-taxateur altijd uitstekend op de hoogte van de voorschriften en plannen van de gemeente.

Meer informatie over Taxatie Keurmerken?

Na het lezen van bovenstaande zijn er toch nog enkele vragen van u onbeantwoord? Geen nood, u kunt al uw vragen aan ons stellen, we helpen u graag verder via onze contactpagina.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*