Taxatie Bedrijfspand

Het is essentieel om te weten wat de waarde van uw bedrijfspand is wanneer u een kloppende balans wilt maken voor uw  bedrijf. Het laten uitvoeren van een taxatie van uw bedrijfspand is in de meeste gevallen verstandig of zelfs noodzakelijk. De taxatie van uw bedrijfspand is daarnaast in de meeste gevallen verplicht. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van wanneer een taxatie van uw bedrijfspand handig kan zijn:

  •         Bij de belastingaangifte
  •         Bij een familiaire of fiscale overdracht
  •         Bij Financiële rapportage
  •         De aan- of verkoop van een bedrijfspand
  •         Bij het afsluiten van een verzekering

Er zijn meerdere soorten taxaties die een ondernemer kan aanvragen in verband met zijn bedrijfspand:

Taxatie t.b.v. aankoopbeslissingen

Deze taxatie kan erg geschikt zijn op het moment dat u een bedrijfspand kantoor of winkel gaat kopen. Op deze manier kunt u een helderder overzicht krijgen op de prijs-kwaliteitsverhouding van het pand. Op deze manier kunt u beslissen of het pand wel voldoet aan uw verwachtingen.

Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

Het kan u een hoop gemak geven wanneer u beschikt over een taxatierapport op het moment dat u uw belastingaangifte over onroerend goed moet invullen. U krijgt door het rapport een veel accurater beeld op de waarde van het pand. Zo voorkomt u eventuele naheffingen en kunt u uw belastingaangifte correct invullen.

Taxatie t.b.v. financieringen

Wanneer een ondernemer een verbouwing wil doen of een nieuw pand wil kopen heeft hij deze taxatie nodig. Het is eenvoudiger om financieringen voor een dergelijk project rond te krijgen omdat de waarde van het pand door de taxatie wordt vertegenwoordigt.

Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

Wanneer u een bedrijfspand wil verkopen is een taxatie in het bijzonder handig. U kunt beter bepalen hoeveel u voor uw bedrijfspand moet vragen dankzij de onafhankelijke gegevens uit het taxatierapport.

Balanswaardebepaling

U kunt te weten komen wat de waarde van uw bedrijf op een bepaald moment is door een balans op te stellen. Op deze manier is uw bedrijfskapitaal makkelijk te bepalen. U kunt bij Taxatie Delft een huurprijs advies laten uitvoeren wanneer u een bedrijfspand huurt.

Minnelijke waarderingen

Het gaat hier om een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. De taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur nadat deze door erfgenamen is aangevraagd. In samenwerking met een taxateur die van de  belastingdienst afkomstig is wordt de taxatie uitgevoerd.

Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

Deze overeenkomst kunt u bij de Belastingdienst aanvragen. Hier gaat het om de Taxatie Bedrijfspand die wordt gedaan in samenwerking met een taxateur van de Belastingdienst. Tijdens zo’n vaststellingsovereenkomst wordt door de taxateurs buiten de waarde ook het vermogen van de ondernemer/onderneming en de inbreng- of onttrekking waarde bepaald.

Meer weten over ‘ Taxatie Bedrijfspand ‘? Neem gerust contact  met ons op. Genoeg gelezen en u wil een taxatie laten uitvoeren? Vraag dan binnen vijf minuten een  taxatie aan.Binnen 24 uur krijgt telefonisch een reactie van ons team.

Vragen? Neem contact op!

Naam:*
Email:*
Telefoonnummer:*
Toevoegingen of opmerkingen:*